Συνεργασία ΑΧΑ και LinkedIn στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής του παγκόσμιου ασφαλιστικού ηγέτη

17/6/2014

Συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο


  •  Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ασφαλιστική Εταιρεία που συνεργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με το LinkedIn, σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα
  • Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω εξειδίκευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Το LinkedIn αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα δικτύωσης επαγγελματιών στον κόσμο και η ΑΧΑ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με στόχο να ενισχύσει τις ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού, Marketing και Πωλήσεων μέσα από καινοτόμα προγράμματα, εκπαίδευση και πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

Οι ομάδες από το Ανθρώπινο Δυναμικό της ΑΧΑ θα συνεργαστούν με το LinkedIn για να προωθήσουν το όνομα της ΑΧΑ ως Εργοδότριας Εταιρείας και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους στη χρήση ειδικών εργαλείων του LinkedIn. Τόσο η ΑΧΑ όσο και το LinkedIn θα υποστηρίξουν σε άμεσο χρόνο προγράμματα που θα ενισχύουν τη γνώση των εργαζομένων τους για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Οι ομάδες Marketing θα κερδίσουν από το ότι θα απευθύνονται σε 300 εκατομμύρια Επαγγελματίες – Μέλη του LinkedIn, επιταχύνοντας θέματα content marketing, εταιρικής ταυτότητας και πρωτοβουλίες προσέγγισης και εξασφάλισης πελατών.

 

Οι ομάδες Πωλήσεων θα χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το LinkedIn προκειμένου να διευκολύνουν τις επαφές τους με επαγγελματίες, να ενισχύσουν την αξία για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες τους αλλά και να αυξήσουν τις προοπτικές για νέες συνεργασίες.

 

«Η δυνατότητά μας να βρίσκουμε και να συνεργαζόμαστε με ταλαντούχους ανθρώπους παγκόσμια, αποτελεί κομμάτι της στροφής μας προς τον ψηφιακό κόσμο και μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές μας προτεραιότητες. Πιστεύουμε πως η συμφωνία με το LinkedIn θα μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο να προσεγγίζουμε και να προσλαμβάνουμε ταλέντα, ενώ θα μας δώσει μοναδικές δυνατότητες στη χρήση της πιο σημαντικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες», είπε ο GeorgeStansfield, Επικεφαλής για το Ανθρώπινο Δυναμικό στον Όμιλο ΑΧΑ.

 

Η VeroniqueWeill, Διευθύντρια Λειτουργίας του Ομίλου ΑΧΑ, πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να ενισχύσουμε τη γνώση του κοινού για την Εταιρεία μας τόσο στους πελάτες μας, όσο και στους ταλαντούχους επαγγελματίες χτίζοντας μια παγκόσμια εταιρική στρατηγική μέσα από αυτό το δίκτυο. Μαζί με το Κέντρο Έρευνας (AXA Lab) που έχουμε στο Σαν Φρανσίσκο καθώς και κάποιες άλλες πρωτοβουλίες μας, αυτή η συνεργασία αποτελεί σταθμό για την αλλαγή σε βάθος που επιτελούμε, είναι εναρμονισμένη με τη φιλοδοξία μας να είμαστε η πρώτη ασφαλιστική Εταιρεία σε ψηφιακά θέματα και να είμαστε παράλληλα προσεγγίσιμοι από πολλαπλά σημεία. Αυτή η συμφωνία θα δώσει στις ομάδες μας σε όλο τον κόσμο πρόσβαση σε μία αποδεδειγμένα ισχυρή επαγγελματική πλατφόρμα, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας μέσα από ενισχυμένη προσέγγιση και διάλογο».

«Με αυτή την ανακοίνωση η ΑΧΑ μπαίνει σε μία ομάδα εταιρειών που είναι γρήγορα αναπτυσσόμενες και αξιοποιούν την απήχηση που έχουν τα επαγγελματικά δίκτυα σε τρία απαιτητικά επίπεδα: το Ανθρώπινο Δυναμικό, το Marketing και τις Πωλήσεις» ανέφερε ο ArielEckstein, Γενικός Διευθυντής LinkedInEMEA.