Νέα νομοθεσία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

6/6/2014

Σημαντικές αλλαγές που αφορούν κάθε ασφαλισμένο


Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο διαμορφώθηκε και ισχύει από την 5η Μαΐου 2014 στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου με το Νόμο 4261/2014 (ΦΕΚ Α΄ 107/5.5.2014). Διαβάστε, παρακάτω, ποιες σημαντικές αλλαγές προκύπτουν από την νέα νομοθεσία.

 

Οι αλλαγές

 

  • Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στην Εταιρεία, πριν από την οποία δεν ενεργοποιείται η ασφαλιστική κάλυψη.

 

  • Καταργείται η προσωρινή ασφάλιση και το ειδικό σήμα ασφάλισης (αυτοκόλλητο σήμα). Το ασφαλιστήριό σας θα είναι από εδώ και στο εξής το έγγραφο με το οποίο θα αποδεικνύετε στα αστυνομικά όργανα τη σύναψη της ασφάλισής σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο όχημά σας.

 

  • Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει το ασφάλιστρο, αλλά δεν έχετε ακόμα παραλάβει το ασφαλιστήριό σας, η σύναψη της ασφάλισής σας θα αποδεικνύεται για τις πέντε (5) πρώτες ημέρες της κάλυψής σας από την απόδειξη πληρωμής του οφειλόμενου ασφαλίστρου. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να έχετε στο όχημά σας για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να παραλάβετε το ασφαλιστήριό σας, το ειδοποιητήριο Εξόφλησης Ασφαλίστρων μαζί με την απόδειξη πληρωμής του ασφαλίστρου σας.

 

  • Αναγνωρίζεται η ηλεκτρονική επικοινωνία (e-mail, sms, fax κ.λπ.) του ασφαλιστή με τον ασφαλισμένο ή τον δικαιούχο αποζημίωσης.

 

  • Η ασφάλιση δεν ανανεώνεται αυτόματα. Aνανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης ή σύναψη νέας ασφάλισης επιτρέπεται μόνον αφού προηγηθεί η καταβολή από τον ασφαλισμένο του ασφαλίστρου που αναλογεί στο επόμενο χρονικό διάστημα της ασφάλισής του.

 

Ενημέρωση προς όλους του ασφαλισμένους μας

 

Για την ενημέρωση των ασφαλισμένων μας και την ομαλή συνέχιση της ασφαλιστικής τους κάλυψης αποστέλλουμε εγκαίρως:

  • Ειδοποιητήριο Εξόφλησης Ασφαλίστρων στην οποία αναγράφονται οι λεπτομέρειες για την προθεσμία και τον τρόπο εξόφλησης αυτών.

 

  • Επιστολή ενημέρωσης για τη νέα νομοθεσία του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνοντας τις βασικές αλλαγές που επέρχονται στη διαδικασία ασφάλισης και ανανέωσης των ασφαλιστηρίων.

 

  • Έντυπο με τις αλλαγές στους όρους των ασφαλιστηρίων της ΑΧΑ που επέρχονται εξαιτίας της νέας νομοθεσίας.

 

Χρήσιμες συμβουλές

 

  • Διαβάζετε προσεκτικά το έντυπο «Αλλαγές/Τροποποιήσεις στους Όρους Ασφάλισης Αυτοκινήτου» το οποίο περιλαμβάνει τις αλλαγές στους όρους ασφάλισής σας που προκύπτουν από τη νέα νομοθεσία ασφάλισης αυτοκινήτου. Οι αλλαγές/τροποποιήσεις συμπληρώνουν το βιβλιαράκι των όρων ασφάλισης που έχετε λάβει και αποτελούν το ενιαίο σύνολο των όρων ασφάλισης του προγράμματός σας.

 

  • Ελέγχετε και γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή την ημερομηνία λήξης της ασφάλισής σας και φροντίζετε για την έγκαιρη ανανέωσή της ή για τη σύναψη νέας ασφάλισης.

    

Τρόποι πληρωμής των ασφαλίστρων

 

Δείτε εδώ με ποιους τρόπους μπορείτε να εξοφλήσετε το ποσό των ασφαλίστρων σας.

  

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας καλέστε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών 801 111 222 333 (από σταθερό τηλέφωνο) ή στο 210 7268 000 (από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας και το ερώτημά σας και εμείς θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.