Η ΑΧΑ 1η Ασφαλιστική Επωνυμία στον Κόσμο

13/10/2014

Για 6η συνεχή χρονιά


  • H AXA είναι η 1η Ασφαλιστική Επωνυμία παγκοσμίως για 6η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την Interbrand με ενίσχυση του «brand value» της κατά 14%
  • Η ΑΧΑ κατατάσσεται ως η Καλύτερη Πράσινη Εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο παγκοσμίως

Το ισχυρό όνομα και η ηγετική θέση της ΑΧΑ στον ασφαλιστικό κλάδο επιβεβαιώθηκαν από την Interbrand*. Συνολικά σε αναγνωρισιμότητα η ΑΧΑ βρίσκεται στην 53η θέση στον κόσμο σε όλους τους κλάδους με το «brandvalue» της να έχει ενισχυθεί κατά 14% τον περασμένο χρόνο και να αντιστοιχεί πλέον σε 8,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Σημαντικές επιτυχίες του Ομίλου μέσα στο 2014, όπως η επέκταση σε νέες αγορές, η επένδυση σε εργαστήρια τεχνολογίας και νέες επιχειρήσεις (Startups), η συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και με εταιρείες ηγέτες στην τεχνολογία, καθώς και ένα σημαντικό αποτύπωμα από δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας ήταν ανάμεσα στα βασικά σημεία που τονίστηκαν από την Interbrand για την κατάταξη της ΑΧΑ στην κορυφή του ασφαλιστικού κλάδου.

 

Επιπλέον, η Interbrand αξιολόγησε την AXA ως την καλύτερη πράσινη επωνυμία στον ασφαλιστικό κλάδο παγκοσμίως, ιδιαίτερα υπογραμμίζοντας το ρόλο της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της βελτίωσης της κατανόησης των περιβαλλοντικών κινδύνων, καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της AXA.

 

«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε για 6η συνεχή χρονιά στην 1η θέση του ασφαλιστικού κλάδου στον κόσμο και μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών σε όλους τους κλάδους. Το όνομα “AXA” αποτελεί ένα πολύ σημαντικό Κεφάλαιο το οποίο προσελκύει και διατηρεί πελάτες, συνεργάτες και ταλέντα σε όλο τον κόσμο. Το ισχυρό μας όνομα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την επέκτασή μας σε γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ψηφιοποίηση των εργασιών μας» ανέφερε η κ. VéroniqueWeill, Διευθύντρια Λειτουργιών του Ομίλου ΑΧΑ.

 

«Παντού στον κόσμο, κάθε μέρα είναι για εμάς μια πρόκληση να διασφαλίσουμε πως διατηρούμε τις αξίες μας να προστατεύουμε τους πελάτες μας, να προσφέρουμε εξειδίκευση στην ασφάλιση και τη διαχείριση κεφαλαίων, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας όντας ένας ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης εν μέσω κρίσεων, επιδεικνύοντας τις υψηλότερες αξίες ηθικής, δεσμευόμενοι να έχουμε θετική επίδραση στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευση στη διαχείριση ρίσκου και την πρόληψη.

 

«Τους τελευταίους 12 μήνες, συνεχίσαμε να επενδύουμε στην Επωνυμία της Εταιρείας μας και τη διαρκή παρουσία της. Βελτιώσαμε επίσης την εμπειρία των πελατών μας στη συνεργασία τους μαζί μας με αξιοποίηση κινητών συσκευών, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες, όπως οι εφαρμογές για Smartphones. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους και όλους τους Συνεργάτες μας στον κόσμο – τους πρώτους πρεσβευτές της ΑΧΑ – για την ισχυρή τους δέσμευση να έχουν τη βέλτιστη συνεργασία με τους πελάτες μας, κάθε μέρα» προσέθεσε η κ. Weill.

------------------------------------------

* Η κατάταξη των Best Global Brands υπολογίζει την αξία του εμπορικού σήματος βάσει τριών κριτηρίων: την χρηματοοικονομική απόδοση, τη δύναμη του εμπορικού σήματος και το ρόλο που διαδραματίζει το εμπορικό σήμα στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Πληροφορίες: http://www.interbrand.com  

** Η κατάταξη των Best Global Green Brands συγκεντρώνει τις 50 καλύτερες εταιρίες σε ότι αφορά στην αειφορία και στις συνειδητές περιβαλλοντικές τους προσπάθειες, όπως αυτές γίνονται αντιληπτές από το κοινό. Πληροφορίες: http://www.axa.com/en/news/2014/AXA-ranked-1-global-green-insurance-brand-in-2014.aspx