Η ΑΧΑ υποστηρίζει το TEDx NTUA του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για δεύτερη χρονιά

26/1/2017

Επένδυση στην πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση


«Heuristics»* ήταν το θέμα του 2ου TEDx NTUA που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με διοργανωτές φοιτητές από σχολές του ΕΜΠ, στο Ωδείο Αθηνών. Το συνέδριο αφορούσε στις «ευριστικές μεθόδους» που χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να δώσει άμεση λύση σε κάποιο πρόβλημα. Η ΑΧΑ υποστήριξε τη διοργάνωση στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύει την πρόληψη των κινδύνων.

 

  • Το TED αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology – Entertainment – Design. Ξεκίνησε πριν 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και μέσα στα χρόνια επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.
  • Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων συνεδρίων, αποτελούμενο από διαλέξεις, εργαστήρια και ζωντανές παρουσιάσεις.

 

Συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις του TEDx NTUA, η ΑΧΑ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα «AXA – Driving Academy», ως εργαλείο που εκπαιδεύει τους οδηγούς και βελτιώνει τις «ευριστικές τεχνικές» τους (heuristics), ώστε να αντιδρούν πιο σωστά, όταν υπάρξει ανάγκη ή κίνδυνος. Οι παρευρισκόμενοι φοιτητές και εισηγητές αγκάλιασαν το «AXA – Driving Academy», καθώς πολλοί δήλωσαν συμμετοχή, συγχαίροντας την Εταιρεία για την πρωτοβουλία της η οποία είναι μοναδική στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

 

Αυτή ήταν η τρίτη συνεργασία της ΑΧΑ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς η Εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα το 1ο TEDx NTUA και το Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικών Καταστροφών και Υποδομών (ICONHIC). Στόχος της ΑΧΑ είναι να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση ενισχύοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ενίσχυση της πρόληψης μέσα από την εκπαίδευση.

 

*Heuristic, (αρχαία ελληνικά εὑρίσκω), αποτελεί μία τεχνική σε επίπεδο λύσης προβλημάτων, εκμάθησης ή ανακάλυψης που περιλαμβάνει μια πρακτική μέθοδο, όχι εγγυημένα την καλύτερη, αλλά επαρκή για να επιτευχθούν οι άμεσοι στόχοι.

 

 

 

Δτ Αχα Tedx Ntua