Η ΑΧΑ στηρίζει 4 χώρες σε επισιτιστική κρίση

25/5/2017

Συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CARE για τη στήριξη των πληγέντων


  • Η σημερινή επέτειος (25/5) της «Ημέρας της Αφρικής» συμπίπτει με επισιτιστική κρίση
  • 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε Νότιο Σουδάν, Σομαλία, Νιγηρία και Υεμένη, στα πρόθυρα λιμού
  • Ο Όμιλος ΑΧΑ συνεργάζεται με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CARE και στηρίζει τους πληγέντες

 

Η 25η Μαΐου έχει οριστεί από το 1963 ως η Ημέρα της Αφρικής για να υπενθυμίζει τη δημιουργία του Οργανισμού Αφρικανικής Ένωσης (Organization of African Unity), γνωστού ευρύτερα ως “African Union”. Φέτος η μέρα αυτή αποτελεί τμήμα μιας επισιτιστικής κρίσης με 20 εκατομμύρια εν δυνάμει θύματα, της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης από το 1945, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Αυτή την περίοδο 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού λόγω εκτεταμένης ξηρασίας. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται 1,4 εκατομμύρια παιδιά με μεγάλη πιθανότητα θανάτου, λόγω κακής διατροφής. Από το σύνολο των πληγέντων, 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη δηλωθεί σε κατάσταση λιμού, δηλαδή, πεθαίνουν από την πείνα.

 

Ο Όμιλος ΑΧΑ μαζί με τον παγκόσμιο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CARE προχώρησαν σε έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων, με συμμετοχή όλων των ομάδων της ΑΧΑ παγκοσμίως και των εργαζομένων τους. Η ενίσχυση που προσφέρθηκε πρόκειται να στηρίξει προληπτικά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της Αφρικανικής ηπείρου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανάγκη.

 

                                                            Δτ Αχα Ημερα Αφρικησ Επισιτιστικη Κριση