Η ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκπαίδευσαν 5.000 μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου το 2015

27/7/2015

Συνολικά σε 4 χρόνια έχουν εκπαιδευτεί 20.000 παιδιά


 

Με στόχο τη συνεχή ενδυνάμωση της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, η ΑΧΑ Ασφαλιστική, στρατηγικός σύμμαχος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συνέχισε για 4η χρονιά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την οδική ασφάλεια, προς νέους ηλικίας 15 – 18 ετών. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2015 εκπαιδεύτηκαν:

 

▪       5.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα

 

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες για σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς των νέων στη χώρα μας, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ελλιπή ενημέρωση. Για το λόγο αυτό η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση αποτελεί για την ΑΧΑ κύριο άξονα της μακροχρόνιας συνεργασίας της με το ΙΟ.Α.Σ.

 

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία και το Ινστιτούτο επενδύουν στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, καθηγητών και γονέων, προκειμένου να προσεγγίσουν συγκροτημένα το θέμα της οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δημιουργήσει ένα αρθρωτό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:

 

  • Συζήτηση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΙΟ.Α.Σ.
  • Προβολή παρουσίασης και ειδικού οπτικοακουστικού υλικού
  • Συμπλήρωση διαδραστικού ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στο σχολείο ή στο σπίτι.

 

Η ΑΧΑ συμμετέχει στη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» του Ι.Ο.ΑΣ, σκοπός της οποίας είναι η προώθηση συνεργιών για τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα.