Διαγωνισμός “Data Science Games” με την υποστήριξη της AXA: Φοιτητές πληροφορικής από όλο τον κόσμο αναζητούν καινοτόμες λύσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο

16/9/2016

Συμμετείχαν 143 ομάδες από κορυφαία πανεπιστήμια.


Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η τελική φάση του διαγωνισμού “Data Science Games” με τη συμμετοχή 20 ομάδων-φιναλίστ και την υποστήριξη της ΑΧΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει η Εταιρεία για βέλτιστη αξιοποίηση δεδομένων (Big Data) και την προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων.

 

Ο διαγωνισμός “Data Science Games” προωθεί την καινοτομία στην επιστήμη της πληροφορικής προσκαλώντας φοιτητές από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αφορούν στον κλάδο της ασφάλισης. Η συνολική διάρκεια του διαγωνισμού ήταν 24 ημέρες και σε αυτόν συμμετείχαν 143 ομάδες από κορυφαία πανεπιστήμια, υποβάλλοντας 831 αλγόριθμους στη διαδικτυακή πλατφόρμα “Kaggle”.

 

Οι 20 ομάδες που έφτασαν στον τελικό κλήθηκαν να βρουν λύση σε ένα σύνθετο πρόβλημα που έθεσε το Data Innovation Lab της ΑΧΑ, μέσα σε 30 ώρες. Οι φοιτητές δεν ήταν μόνοι τους καθώς σε αυτό το 30ωρο Hackathon είχαν στο πλευρό τους επιστήμονες του Data Innovation Lab και στελέχη τμημάτων της Εταιρείας.


Οι φοιτητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία του διαγωνισμού και τη συμμετοχή τους στο “round table” με τον Marcin Detyniecki, Head of Research στο Data Innovation Lab. Στο πλαίσιο του τελικού πραγματοποιήθηκαν επίσης ομιλίες από τους κ.κ. Philippe Marie-Jeanne, Head of the Data Innovation Lab και Chief Data Officer AXA Group, Eric Lebigot, Chief Data Scientist AXA Group, Patrick Ferraris, CEO of Capgemini Consulting France και Wassim Jouini, Nabil Benabbou, Isaac Haick, μηχανικούς της Microsoft.