Βιωματική εκπαίδευση με προσομοιωτές, από την ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

23/12/2014

Ανοικτή εκδήλωση στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας με χιλιάδες πολίτες να εκπαιδεύονται


Έχοντας θέσει ως στρατηγική της προτεραιότητα την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων μέσα από την εκπαίδευση, η ΑΧΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», υλοποίησε διήμερο βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης στην πόλη της Λαμίας στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Με την αρωγή του Δήμου Λαμίας και του Τμήματος Τροχαίας της περιοχής, χιλιάδες πολίτες από όλες τις ηλικίες, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν με ασφάλεια τις  αρνητικές συνέπειες από τα τροχαία συμβάντα. Για τη βιωματική ενημέρωση χρησιμοποιήθηκαν:

  • Προσομοιωτής ανατροπής
  • Προσομοιωτής πρόσκρουσης
  • Γυαλιά προσομοίωσης μέθης
  • «Ζυγαριά» βάρους επιβατών σε διαφορετικές ταχύτητες
  • Συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης

Στη διάρκεια της ενημέρωσης οι πολίτες της Λαμίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τη νέα εφαρμογή της ΑΧΑ «Ασφαλής Οδήγηση», η οποία αποτελεί σύμμαχο για την ασφαλή μετακίνηση στη βραδινή έξοδο και το ταξίδι.

Τις εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στήριξε εθελοντικά ο Συνεργάτης της ΑΧΑ στην περιοχή της Λαμίας κ. Γιώργος Λύτρας και η ομάδα του, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά βοηθώντας τους εθελοντές του ΙΟΑΣ στο έργο τους να ενημερώσουν τους πολίτες για την οδική ασφάλεια. Τα γραφεία της ΑΧΑ στη Λαμία βρίσκονται στην οδό Αβέρωφ 4 (τηλ. 22310 32277).