Η Αποστολή μας

Για εμάς στην ΑΧΑ, σημείο εκκίνησης της δραστηριότητάς μας υπήρξε ανέκαθεν ο άνθρωπος. 

Από αυτή την αφετηρία και δρώντας υπεύθυνα ως ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, θέσαμε ως αποστολή μας να ενεργούμε για την ανθρώπινη πρόοδο προστατεύοντας ό,τι αξίζει.

Έχοντας τοποθετήσει την προστασία στο επίκεντρο της επιχειρηματικής μας λειτουργίας, δίνουμε στους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία τη δύναμη να ευδοκιμούν και να εξελίσσονται.  

Η αποστολή μας πηγάζει από τον πυρήνα του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος από την ίδρυσή του έχει δεσμευτεί να υπηρετεί την κοινωφέλεια. Η ΑΧΑ έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της ως αξιόπιστου ασφαλιστικού φορέα και σαφή αντίληψη του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, επιδιώκει σταθερά να κατανοεί και να αναγνωρίζει τους κινδύνους με ένα και μόνο σκοπό: να στηρίζει τις ανάγκες και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων της.

Η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ αναπτύσσεται βασισμένη σε 3 πυλώνες, το Περιβάλλον, την Υγεία και την Κοινωνική Ένταξη.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις που αφορούν το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, ως Όμιλος, έχουμε αναλάβει θαρραλέες πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να συνδράμουμε έμπρακτα στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας με σημαντικότερη την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε αποεπένδυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την καπνοβιομηχανία και την εξόρυξη ορυκτού άνθρακα.

 

Αντίστοιχα, σε τοπικό επίπεδο και τηρώντας υπεύθυνη στάση στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής έχουμε προχωρήσει σε στρατηγικές συμμαχίες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την κατανόηση και την πρόληψη των φυσικών κινδύνων που απειλούν - λόγω γεωγραφικής θέσης - την Ελλάδα.

Η πρόσφατη συνεργασία μας με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οδήγησε στη δημιουργία της πρωτοποριακής έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο» που επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. 

Ξεχωριστές δράσεις έχουν, επίσης, υλοποιηθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στην πρόληψη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της εθελοντικής ομάδας μας AXA Hearts in Action που ενισχύει τους ανθρώπινους δεσμούς μας και μας συνδέει με το ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας που ζούμε.

Στην ΑΧΑ στόχος μας είναι να δίνουμε τη δύναμη στους ανθρώπους για να ζουν καλύτερα.

Εκπαιδεύουμε την κοινωνία...

Ψηφιακή Έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»

Η ΑΧΑ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δημιούργησαν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για το φαινόμενο του σεισμού.

Μέσα από την έκθεση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν» και να κατανοήσουν τη μηχανική του σεισμού αλλά και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν από αυτόν. Η εξοικείωση με το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η χώρα μας χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα. 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδραστική εμπειρία που προσφέρουν η «Σεισμική Τράπεζα» και η «Καρέκλα Εικονικής Πραγματικότητας» αλλά και οι εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατευτεί κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.
 

…και προστατεύουμε το περιβάλλον

Δράση «Η γόπα σου έσωσε τη γόπα»

Τα αποτσίγαρα, μαζί με αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, κυπελάκια, καλαμάκια και περιέκτες τροφίμων αντιστοιχούν στο 86% των πλαστικών μιας χρήσης που συναντάμε πιο συχνά στις παραλίες. Συγκεκριμένα, τα αποτσίγαρα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης των ελληνικών θαλασσών. 

Η ΑΧΑ διοργάνωσε τον καθαρισμό της παραλίας Γλύστρα του Δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, μεταφέροντας ένα ουσιαστικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι ομάδες που σχηματίστηκαν καθάρισαν 476 μέτρα παραλιακού μετώπου και συγκέντρωσαν συνολικά 39 σάκους απορριμμάτων, βάρους 300 κιλών.

Στηρίζουμε τις Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες...

Αναγνωρίζοντας την ξαφνική επιδείνωση των συνθηκών επιβίωσης ενός σημαντικού αριθμού συνανθρώπων μας, η ΑΧΑ με τη στήριξη της εθελοντικής ομάδας της ΑΧΑ Hearts In Action και σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Μπορούμε» και «Emphasis», στηρίζουν οικογένειες και άστεγους συμπολίτες μας που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. 
 

…και δημιουργούμε διαχρονικούς δεσμούς

Η ΑΧΑ στηρίζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη.

Σε αυτό το πλαίσιο μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών-εθελοντών της ΑΧΑ ανέλαβε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την προώθηση του Online Shop τού οργανισμού. Μέσα από αυτή την ενέργεια το Εργαστήρι έχει πλέον τη δυνατότητα να διαθέτει τα προϊόντα του διαδικτυακά - τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η λειτουργία του Online Shop είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο όπου λόγω των υγειονομικών περιορισμών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα Bazaar του οργανισμού. 
 

Προστασία 360ο

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η παγκόσμια υγειονομική κρίση απαίτησαν άμεση δράση σε όλα τα επίπεδα. 

Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας μέσα από:

  • Την έγκαιρη προστασία τους χάρις στο μοντέλο τηλεργασίας που είχε καθιερώσει από το 2018 και στις ασκήσεις επιχειρησιακής συνέχειας που είχε εκπονήσει τα τελευταία χρόνια.
  • Τη συστηματική διαδικτυακή επικοινωνία μαζί τους για να τους βοηθά να αισθάνονται δημιουργικοί και ασφαλείς.
  • Τη δημιουργία ειδικών webinars για ψυχική και σωματική ευεξία.
  • Την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και την ένταξη όλου του προσωπικού στην υπηρεσία MyAXA Doctor.
  • Οδηγίες τηλεργασίας για Managers, καθώς και προγράμματα ανάπτυξης μέσω LinkedIn.

Στηρίζουμε τους Ασφαλισμένους μας...

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούν ασφαλείς και εξ αποστάσεως επαφές, η ΑΧΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 100.000 ασφαλισμένους που την εμπιστεύονται για την προστασία της υγείας τους, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία MyAXA Doctor, με τη βοήθεια της οποίας μπορούν να λαμβάνουν - με βίντεο κλήση ή τηλεφωνικά - ιατρική καθοδήγηση, καθώς και ενημέρωση σχετικά με θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, μπορείτε να βρείτε εδώ.

…και τις ανάγκες τους

Η ΑΧΑ παρέχει έκπτωση 5% σε όλα τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου, ως επιστροφή αξίας που προκύπτει από τη μειωμένη κίνηση οχημάτων.

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα χρήσης τού ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος επιβράβευσης «Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο» που προσφέρει έκπτωση έως και 20% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σε περίπτωση περιορισμένης ετήσιας χρήσης αυτοκινήτου.

Στηρίζουμε τον Τομέα Τουρισμού

Συνδράμοντας στην ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας που υφίσταται μεγάλο πλήγμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Τομέας του Τουρισμού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς πυλώνες της χώρας, η ΑΧΑ δεσμεύεται να πραγματοποιήσει όλα τα ταξίδια Πωλήσεών της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ΑΧΑ βρίσκεται δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες για ιατρικά αναλώσιμα, προσέφερε 20.000 μάσκες ειδικού τύπου και 15 συσκευές παροχής οξυγόνου High Flow στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στηρίζουμε το Παγκόσμιο Σύστημα Υγείας

Ως μέλος ενός διεθνούς Ομίλου με φιλάλληλη στάση απέναντι στην κοινωνία, η ΑΧΑ Ελλάδας συμμετείχε στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και με την ενεργοποίηση των εθελοντών - εργαζομένων της. Κάθε εθελοντική συμμετοχή μεταφράζεται σε αντίστοιχη οικονομική συνδρομή και βοηθά στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω της πανδημίας.

Η ΑΧΑ Ελλάδας συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση 1.200 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παγκοσμίως – εκ των οποίων 11 βρίσκονται στην χώρα μας.